چرا باید از سامانه اینوا استفاده کنم؟
سامانه اینوا، بستری است جهت بکارگیری بهینه و عادلانه همه استعدادها با رویکرد نوآوری باز و جمع‌سپاری به منظور حل مسائل کشور. شما نیز اگر دانشجو، فارغ التحصیل، استاد و یا به صورت کلی متخصص در هر زمینه ای هستید می توانید به عنوان پژوهشگر یا ایده دهنده، در چالش های سامانه اینوا شرکت کنید و یا به عنوان کارفرما یا حتی یک فرد دغدغه مند، چالش و پروژه خود را ایجاد نمایید. فعالیت در سامانه اینوا و شرکت در چالش های آن می تواند به رشد شخصی شما و کسب تجربه بیشتر در زمینه تخصصی تان کمک نماید، شما را از جوایز موجود در پروژه های مختلف بهره مند سازد، پایان نامه شما را روی مسائل واقعی موجود در کشور تعریف کند و امکاناتی را در اختیار شما قرار دهد و در نهایت به شناخته شدن شما در جامعه علمی نخبگانی کشور کمک نماید.

(همین حالا می توانید لیست پروژه های جاری مربوط به رشته تحصیلیتان را در اینجا مشاهده کنید)



برای استفاده از خدمات شما، حتماً باید در سایت عضو شوم؟
درصورت درخواست اخذ اینوژه، اینوتز و اینوجاب شما باید حتما عضو سایت باشید. برای استفاده از بقیه خدمات نیازی به ثبت نام در سایت نیست.



چطور می توانم اطلاعات خود را تکمیل یا ویرایش کنم؟
از گوشه بالای سایت وارد محیط پروفایل خود شوید. سپس با کلیک روی دکمه تنظیمات در سمت راست صفحه، می توانید اطلاعات خود را تکمیل و ویرایش کنید.



کدام اطلاعات پس از وارد کردن، دیگر قابل تغییر نخواهند بود؟
تنها اطلاعات غیر قابل ویرایش، شماره تماس است. تمام اطلاعات دیگر در هر زمان قابل ویرایش هستند.



آیا می توانم با یک هویت جعلی در اینوا فعالیت داشته باشم؟
خیر. هر شخص تنها به هویت واقعی خودش می تواند یک حساب کاربری داشته باشد و با آن در سامانه به فعالیت بپردازد.



آیا همه اطلاعات وارد شده من برای دیگران قابل مشاهده است؟
خیر. تنها اطلاعات اولیه از جمله نام، سابقه علمی و کاری و سابقه شما در اینوا برای دیگران قابل مشاهده است و تنها راه ارتباطی موجود برای ارتباط دیگران با شما از طریق همین سامانه خواهد بود. همچنین می توانید با مشاهده ناحیه کاربری یک شخص دیگر در سایت، ببینید که کدام اطلاعات برای همگان قابل رؤیت است.



آیا می توانم حساب کاربری خود را به صورت کامل حذف نمایم؟
بله. با ورود به ناحیه کاربری (پروفایل) خود، می توانید در قسمت تنظیمات، حساب کاربری خود را حذف نمایید. اما با این کار، به مدت 1 ماه امکان ثبت نام مجدد برای شما وجود نخواهد داشت.



چگونه می توانم با بهترین پژوهشگران اینوا آشنا شوم؟
در صفحه اصلی سایت، همواره کاربران و پژوهشگران برتر اینوایی، در قسمت سمت چپ سایت قابل مشاهده هستند و شما می توانید با کلیک روی آن ها، با آن ها آشنا شده و آن ها را در اینوا و دیگر شبکه ها دنبال کنید. شما نیز می توانید با فعالیت در اینوا و انجام پروژه و چالش های آن، جزو کاربران برتر اینوا باشید

چگونه می توانم، پروفایلم را ایجاد کنم؟
با ثبت نام در سایت، پروفایل شما ایجاد می شود. همچنین در قسمت تنظیمات پروفایل و ویرایش رزومه، می توانید نسبت به تکمیل اطلاعات کاربری خود اقدام کنید.



چگونه می توانم از پروژه های متناسب با تخصص خودم خبردار شوم؟
از سه طریق می توانید پروژه های متناسب به خودتان را مشاهده کنید.
1) در ناحیه کابری: در قسمت "خانه"، سیستم هوشمند اینوا همواره به شما پروژه هایی که بیشترین تناسب با شما را دارند جلوی چشم شما قرار می دهد.
2) در قسمت اینوژه: شما همواره می توانید در قسمت اینوژه سایت، پروژه های مورد نظرتان را پیدا کنید و همچنین با فیلتر کردن نتایج با توجه به تخصصتان، از پروژه های موجود در زمینه خاصی مطلع شوید.
3) اطلاع رسانی شخصی: با تکمیل کردن رزومه خودتان و مشخص کردن حوزه های مورد علاقه تان، جزو اولین اشخاصی باشید که از پروژه های جدید آن قسمت از طریق ایمیل یا ناحیه کابری تان مطلع می شوید.



چگونه می توانم از طریق اینوا با استاد راهنمای خود در ارتباط باشم؟
در ناحیه کاربری تان با ورود به قسمت "اینوژه"، می توانید استاد راهنمای هر یک از پروژه های خود را ببینید و با کلیک روی اسم او، به او پیام دهید. همچنین می توانید تمام پیام هایتان با دیگران را مشاهده و مدیریت کنید.



چگونه می توانم لیست و وضعیت همه پروژه های خودم را ببینم؟
در ناحیه کاربری تان با کلیک روی قسمت "اینوژه"، تمام پروژه های شما قابل رؤیت است که اطلاعات اصلی و خلاصه هر پروژه از جمله عنوان، هدف، سفارش دهنده، استاد راهنما و نقش شما در پروژه و همچنین درصد پیشرفت پروژه برای هر یک از پروژه ها قابل مشاهده است.



آیا میزان امتیاز (برگ و سکه) و وضعیت درجه ام قابل مشاهده است؟
بله. در صفحه اول ناحیه کاربری تان یعنی قسمت "خانه"، تمام اطلاعات دم دستی مورد نیاز شما از جمله درجه شما در اینوا، امتیاز (برگ و سکه) فعلی تان، آمار فعالیت در سایت و ... قابل مشاهده است.



آیا اینوا بستری برای ارتباط با هم تیمی هایم دارد؟
بله. اینوا امکان همکاری تیمی جهت پیشبرد پروژه ها را فراهم کرده است. شما می توانید در ناحیه کاربری خود و در قسمت پیام ها، با هم تیمی ها، اساتید، مسئولان سایت و تمامی افراد دیگر دخیل در پروژه ارتباط برقرار کرده و صحبت نمایید.



اینوا چه امکاناتی در خصوص مدیریت پروژه به من ارائه می کند؟
شما از طریق اینوا می توانید:
1- با افراد دخیل در پروژه ارتباط داشته باشید،
2- لیست پروژه های خود و مشخصات آن را مشاهده کنید،
3- فایل های مربوط به پروژه را انتقال دهید،
4- میزان پیشروی پروژه های خود را مشاهده کنید،
و امکانات دیگری که به مرور سامانه اینوا در جهت بهتر انجام شدن پروژه ها، به قابلیت های خود اضافه می نماید.



چگونه می توانم رزومه خود را در اینوا ثبت کنم؟
با ورود به ناحیه کاربری خود، در قسمت "ویرایش رزومه" می توانید رزومه خود را تکمیل نمایید. با تکمیل رزومه خود، علاوه بر کسب امتیاز در سامانه، پروژه های متناسب تری به شما پیشنهاد می شود و به صورت کلی، فعالیت شما در سامانه بهینه تر می شود.



آیا می توانم رزومه خود را ویرایش کنم؟
بله. در قسمت "ویرایش رزومه" ناحیه کاربری، می توانید با انتخاب گزینه ها، نسبت به اصلاح و به روزرسانی رزومه خود اقدام کنید.

چگونه می توانم در یک پروژه شرکت کنم؟
با ورود به صفحه هر پروژه فعال، با انتخاب گزینه "ارسال" و تکمیل فرم مربوط به آن، می توانید تمایل خود برای انجام پروژه را اعلام کنید. پس از بررسی اطلاعات شما در مدت مشخصی، قبول یا عدم قبول درخواستتان، به شما اعلام می گردد.



آیا اینوا دستورالعمل خاصی برای نوشتن پروپوزال برای شرکت در یک پروژه، دارد؟
بله. اینوا یک قالب کلی برای نوشتن پروپوزال دارد که متقاضیان انجام آن پروژه، مطابق این قالب، پروپوزال خود را ارائه می دهند. ممکن است برای برخی پروژه ها، قالب خاص آن پروژه تعریف شده باشد که در ابتدای پروژه و در صفحه تعریف پروژه، در دسترس کاربران خواهد بود.



برای انجام یک پروژه، چه روندی (مراحلی) را باید طی کنم؟
سیر کلی انجام یک پروژه در اینوا، به صورت زیر است:
1- درخواست انجام پروژه و ارائه پروپوزال
2- اختصاص راهبر به پروژه
3- ارزش گذاری اولیه پروژه توسط داور (و انتخاب نوع امتیاز)
4- انجام پروژه
5- ارائه خروجی و تأیید توسط راهبر
6- ارزش گذاری نهایی توسط داور
البته ممکن است این سیر در برخی پروژه ها بنا به نظر کارفرمایان، تغییراتی داشته باشد که در صفحه تعریف پروژه اعلام خواهد شد.



آیا خودم هم می توانم یک پروژه را ایجاد کنم؟
بله. با انتخاب گزینه "ایجاد پروژه" می توانید چالش یا پروژه خود را ایجاد کنید. با انتخاب این گزینه، مشخصات اصلی پروژه خود از جمله عنوان پروژه، شرح مختصر، میزان جایزه، بازه زمانی مورد نظر و ... را وارد می نمایید تا پس از بررسی اولیه توسط کارشناسان سامانه، در سامانه قرار بگیرد.



آیا می توانیم به صورت گروهی، پروژه ای را انجام دهیم؟
بله. شما می توانید به صورت گروهی یک پروژه را انجام دهید و اتفاقاً اینوا انجام پروژه به صورت گروهی را توصیه می کند. البته باید دقت نمود که در صورت بنده شدن، نوع تقسیم جایزه با نظر مسئول گروه خواهد بود.



آیا می توانم همزمان در بیش از یک پروژه شرکت کنم؟
بله. شما می توانید بنا بر وقت و توانمندی خود، در هر تعداد پروژه که می خواهید شرکت کنید.



آیا اگر شخص دیگری در حال انجام پروژه ای باشد، افراد دیگر هم می توانند در آن پروژه شرکت کنند؟
بله. در صورتی که هنوز پروژه فعال باشد، شما می توانید فرم درخواست انجام پروژه را تکمیل کنید و در صورت تأیید کارشناسان، شروع به انجام پروژه کنید. یعنی در صورتی که نیاز به افراد بیشتری برای انجام پروژه نباشد، یا پروژه غیرفعال می شود و یا اینکه درخواست شما رد خواهد شد.



پروژه های اینوا شامل چه حوزه ها و موضوعاتی است؟
پروژه های اینوا در حوزه های فنی و مهندسی و همچنین تکنولوژی می باشد.

چه امتیازهایی می توان کسب کرد؟
به صورت کلی دو نوع امتیاز به شکل برگ و سکه به کاربران سایت تعلق می گیرد. امتیاز برگ نشانگر صلاحیت علمی و تخصصی و امتیاز سکه نشانگر میزان فعالیت در سامانه است.



چگونه می توانم برگ بیشتری جمع کنم؟
هر گونه فعالیت یا شایستگی علمی، می تواند به افزایش برگ منجر شود. مانند:
- اتمام پروژه و پایان نامه
- بارگذاری آموزش برتر
- پاسخ برتر به سؤال های موجود در فروم
- سطح مدرک تحصیلی
- و ...



چگونه می توانم سکه بیشتری جمع کنم؟
فعالیت مفید و مؤثر در سامانه می تواند، به جمع آوری سکه بیشتر بینجامد. مانند:

- تعداد دفعات بازدید از سایت
- تکمیل اطلاعات فردی
- تست شخصیت
- ارسال پاسخ
- پرسش سؤالات
- بارگذاری آموزش ها
- حسن انجام پروژه ها
- انجام پروژه های کوچک
- ارسال پروپوزال
- دعوت از دیگران
- و ...



داشتن امتیاز یا همان برگ و سکه بیشتر چه کمکی به من می کند؟
به صورت کلی داشتن امتیاز یا همان برگ و سکه بیشتر، به معنای داشتن اعتبار بیشتر در سامانه است. این اعتبار جایگاه شما را در سامانه اینوا ارتقاء داده و شما را از مزایا، امکانات و دسترسی های بیشتر بهره می سازد. همچنین با افزایش امتیاز، می توان با شرایطی در انتهای انجام پروژه ها، این امتیازها را به جوایز (مالی، کسری خدمت، و ...) تبدیل نمود.



چگونه می توانم جایگاه و درجه خود را به عنوان پژوهشگر در اینوا ارتقا دهم؟
با افزایش میزان امتیاز (برگ و سکه) می توان جایگاه و درجه خود را در اینوا ارتقاء داد.


جدول امتیاز مورد نیاز برای هر جایگاه، به صورت زیر است:
؟؟؟

همچنین در هر لحظه می توانید در ناحیه کاربری خودتان، امتیاز لحظه ای و همینطور امتیاز مورد نیازتان تا رسیدن به یک جایگاه بالاتر و اقداماتی که در این راستا می توان انجام داد را مشاهده کنید.



چه درجه هایی برای من پژوهشگر در اینوا تعریف شده است؟
؟؟؟



چگونه می توانم به عنوان پژوهشگر برتر سایت معرفی شوم؟
سامانه اینوا، همواره برترین کاربران در هفته اخیر، ماه اخیر و سال اخیر را به دیگران معرفی می کند و معیار انتخاب این کاربران برتر، همان فعالیت سیستمی در سامانه است که همان میزان سکه های کاربر است. پس با جمع آوری سکه بیشتر در سامانه، می توانید به عنوان کاربر برتر سایت معرفی شوید.

این سامانه، چه مزایایی برای من ایجاد می کند؟
سامانه اینوا از طریق حل مسائل و چالش های کشور در موضوعات مختلف، به پژوهشگران کمک می نماید که با شرکت در حل این چالش ها، توانمندی های فردی و تخصصی خود را افزایش دهند. در کنار این مورد، اینوا مزایای دیگری را نیز برای پژوهشگران در نظر گرفته است تا انگیزه مضاعفی برای فعالیت در سامانه داشته باشند. مزایی چون:
- امکان استفاده از موضوعات پیشنهادی اینوا برای انجام پایان نامه و بهره گیری از مزایای انجام پایان نامه در موضوعات مشخص شده
- امکان برنده شدن در چالش ها و اخذ جوایز مالی
- امکان ایجاد موقعیت همکاری با سازمان های مختلف
- امکان شرکت در همایش های تخصصی
- امکان شرکت در کارگاه های آموزشی اینوا
- و ...



برنده طبق چه معیارهایی و توسط چه کسانی مشخص می شود؟
هر پروژه ای که در اینوا ایجاد می شود، دارای صفحه ایست که پروژه در آن تعریف شده است که یکی از قسمت های آن معیارهای ارزیابی و داوری آن پروژه است که کارفرمای آن پروژه، این معیارها را مشخص می کند. پس معیار مشخص شدن هر پروژه منحصر به فرد است و با دیگری تفاوت دارد.

پس از انجام پروژه، داوران اینوا مشخص می کنند که هر شخص چه امتیازی را دریافت می کند.



آیا یک پروژه یک برنده دارد یا هرکس پروژه را به درستی انجام دهد، از جوایز بهره‌مند خواهد شد؟
معمولاً در پروژه ها و چالش ها، تعداد مشخصی (مثلاً سه نفر اول) از برترین پروژه ها به عنوان برنده انتخاب خواهند شد و به آن ها جایزه پروژه مطابق قرار قبلی، پرداخت می شود.



اگر هیچ کس نتواند خواسته پروژه را انجام دهد، باز هم به بهترین پروژه ها جایزه تعلق خواهد گرفت؟
خیر. کارفرما در صورتی موظف به پرداخت جایزه است که پژوهشگران بتوانند به خواسته مدنظر او برسند. مگر اینکه در قرارداد اولیه، مشخص شده باشد که مثلاً اگر به 80 درصد این خواسته هم رسیده شد، مورد قبول است.



آیا اگر در پروژه ای جزو برندگان نباشم، هیچ جایزه ای به من تعلق نمی گیرد؟
جوایز مطابق قرارداد موجود در تعریف پروژه پرداخت خواهد شد و اگر جزو افراد برتر مشخص شده نباشید، جایزه ای دریافت نمی کنید. البته با انجام پروژه و به پاس شرکت در پروژه امتیازهای اینوایی (شامل برگ و سکه) به شما تعلق خواهد گرفت.



اگر با تصمیم داوران مخالف باشم، حق اعتراض دارم؟
بله. شما می توانید یکبار اعتراض خود را به نظر داوران ظرف مدت محدود مشخص شده پس از اعلام نتایج (ارزش گذاری اولیه یا نهایی) به سامانه اعلام کنید. در اینصورت اعتراض شما توسط داوران دیگر مورد بررسی قرار می گیرد و نتیجه آن به شما اعلام می شود.



آیا می توانم نوع جایزه پروژه رو خودم مشخص کنم؟
در پروژه هایی که چند نوع جایزه مشخص شده است، مختار هستید که نوع جایزه خود را مشخص نمایید. اما در پروژه هایی که یک جایزه مشخص دارند، خیر.



در صورت برنده شدن، چه مدت طول می کشد تا جایزه خود را دریافت نمایم؟
جوایز هر پروژه حداکثر یک ماه (؟؟؟) پس از اعلام نتایج نهایی، به برندگان پرداخت می شود.



حق مالکیت ایده برنده شده من، برای چه کسی خواهد بود؟
حق مالکیت ایده را کارفرما مشخص خواهد کرد.



چگونه می توانم اینوتز خود را در بستر اینوا انجام دهم؟
با ورود به سربرگ اینوژه از منوی بالای اینوا، می توانید لیست حوزه ها و موضوعات اینوتزهایی که اینوا از آن ها حمایت خواهد کرد، را مشاهده کنید. در همان صفحه می توانید برای انجام اینوتز مرتبط، درخواستی را ثبت کنید که پس از بررسی و در صورت تأیید به شما اطلاع داده خواهد شد.



انجام اینوتز در بستر اینوا، چه مزایایی برای من دارد؟
انجام اینوتز در بستر اینوا، باعث می شود که شما وقتی که صرف پایان نامه خود می کنید، مفید و در جهت حل یکی از مسائل و چالش های کشور باشد. موضوعی که در قریب به اتفاق پایان نامه ها در دانشگاه های کشور به چشم نمی خورد. علاوه بر این با انجام پایان نامه در بستر اینوا، می توانید از از مشاوره ها و راهنمایی های علمی اساتید موجود در اینوا و همچنین حمایت های مالی و غیرمالی (امکانات مورد نیاز) در جهت پیشبرد پایان نامه بهره مند شوید.



چگونه می توانم از همایش های اینوا(اینوونت) مطلع شوم؟
با مراجعه به قسمت اخبار و اطلاع رسانی های سایت اینوا، می توانید از جدیدترین رویدادها با خبر شوید. همچنین در صورتی که پروفایل خود را تکمیل کرده باشید، مهم ترین رویدادهای متناسب با علایق و تخصص های شما، بهتر و سریع تر به اطلاعتان خواهد رسید.

چرا باید در اینوا به عنوان استاد راهنما، فعالیت کنم؟
سامانه اینوا یک معیار برای تمامی پژوهشگران و اساتید محترم دانشگاه ها می باشد. انجام فعالیت در سامانه اینوا و کسب امتیاز و ترفیع رتبه خود، نشان دهنده توانایی شما در حل مشکلات علمی کشور است.



آیا من استاد هم می توانم در پروژه ها به عنوان ایده دهنده مشارکت کنم؟
بله



چگونه می توانم اساتید برتر اینوا را بشناسم و با آن ها در ارتباط باشم؟
شما اگر به عنوان استاد وارد سامانه شوید، در صفحه اصلی سایت می توانید همواره برترین اساتید در دوره های زمانی مختلف را مشاهده کنید و با انتخاب اسم آن ها، آن ها را دنبال کرده و با ایشان ارتباط برقرار نمایید.

چگونه می توانم جایگاه و درجه خود را به عنوان استاد در اینوا ارتقا دهم؟
با افزایش میزان امتیاز (برگ و سکه) می توان جایگاه و درجه خود را در اینوا ارتقاء داد. جدول امتیاز مورد نیاز برای هر جایگاه، به صورت زیر است:
؟؟؟

همچنین در هر لحظه می توانید در ناحیه کاربری خودتان، امتیاز لحظه ای و همینطور امتیاز مورد نیازتان تا رسیدن به یک جایگاه بالاتر و اقداماتی که در این راستا می توان انجام داد را مشاهده کنید.



چه درجه هایی برای من استاد در اینوا تعریف شده است؟
؟؟؟



چگونه می توانم به عنوان استاد برتر سایت معرفی شوم؟
با افزایش فعالیت خود به عنوان استاد در سامانه، می توانید به عنوان استاد برتر سایت انتخاب شوید. در اینوا میزان فعالیت با تعداد سکه شناخته می شود پس با افزایش سکه های خود به عنوان استاد برتر سایت شناخته شوید.



چگونه می توانم رزومه خود را در اینوا ثبت کنم؟
با ورود به ناحیه کاربری خود، در قسمت رزومه می توانید رزومه خود را تکمیل نمایید. با تکمیل رزومه خود، علاوه بر کسب امتیاز در سامانه، پروژه های متناسب تری به شما پیشنهاد می شود و به صورت کلی، فعالیت شما در سامانه بهینه تر می شود.



آیا می توانم رزومه خود را ویرایش کنم؟
بله. در قسمت رزومه ناحیه کاربری، می توانید با انتخاب گزینه ویرایش، نسبت به اصلاح و به روزرسانی رزومه خود اقدام کنید.

روند کلی (مراحل) استادی یک پروژه چیست؟
سیر کلی انجام یک پروژه در اینوا، به صورت زیر است:
1- انتخاب پروژه مورد نظر و در خواست راهبری آن (چالشی که برای آن ایده ای مطرح شده است)
2- تأیید سامانه
3- ارزش گذاری اولیه پروژه توسط داور
4- انجام پروژه و اصلاح آن
5- ارائه خروجی و تأیید توسط راهبر
6- ارزش گذاری نهایی توسط داور

البته ممکن است این سیر در برخی پروژه ها بنا به نظر کارفرمایان، تغییراتی داشته باشد که در صفحه تعریف پروژه اعلام خواهد شد.

چگونه می توانم جایگاه و درجه خود را به عنوان داور در اینوا ارتقا دهم؟
با افزایش میزان امتیاز (برگ و سکه) می توان جایگاه و درجه خود را در اینوا ارتقاء داد. جدول امتیاز مورد نیاز برای هر جایگاه، به صورت زیر است:
؟؟؟

همچنین در هر لحظه می توانید در ناحیه کاربری خودتان، امتیاز لحظه ای و همینطور امتیاز مورد نیازتان تا رسیدن به یک جایگاه بالاتر و اقداماتی که در این راستا می توان انجام داد را مشاهده کنید.



چه درجه هایی برای من داور در اینوا تعریف شده است؟
؟؟؟



چگونه می توانم به عنوان داور برتر سایت معرفی شوم؟
با افزایش فعالیت خود به عنوان داور در سامانه، می توانید به عنوان داور برتر سایت انتخاب شوید. در اینوا میزان فعالیت با تعداد سکه شناخته می شود پس با افزایش سکه های خود به عنوان داور برتر سایت شناخته شوید.



چگونه می توانم رزومه خود را در اینوا ثبت کنم؟
با ورود به ناحیه کاربری خود، در قسمت رزومه می توانید رزومه خود را تکمیل نمایید. با تکمیل رزومه خود، علاوه بر کسب امتیاز در سامانه، پروژه های متناسب تری به شما پیشنهاد می شود و به صورت کلی، فعالیت شما در سامانه بهینه تر می شود.



آیا می توانم رزومه خود را ویرایش کنم؟
بله. در قسمت رزومه ناحیه کاربری، می توانید با انتخاب گزینه ویرایش، نسبت به اصلاح و به روزرسانی رزومه خود اقدام کنید.



چگونه می توانم با استاد راهنما و پژوهشگر پروژه در ارتباط باشم؟
در ارزش گذاری اولیه و نهایی، پس از دریافت هرگونه فایل، می توانید با نظرات خود در مورد آن فایل را به اطلاع پژوهشگر و استاد راهنما برسانید. ضمناً به صورت کلی همواره می توانید با انتخاب اسم استاد راهنما و یا پژوهشگر، به آن ها پیام دهید.

روند کلی (مراحل) داوری یک پروژه چیست؟
سیر کلی انجام یک اینوژه در اینوا، به صورت زیر است:
1- انتخاب پروژه از بین گزینه های موجود توسط داور
2- تأیید سامانه
3- ارزش گذاری اولیه پروژه توسط داور
4- انجام پروژه و اصلاح آن
5- ارائه خروجی و تأیید توسط راهبر
6- ارزش گذاری نهایی توسط داور
البته ممکن است این سیر در برخی پروژه ها بنا به نظر کارفرمایان، تغییراتی داشته باشد که در صفحه تعریف پروژه اعلام خواهد شد.

چرا بجای برون سپاری کردن پروژه یا انجام پروژه توسط خودمان، از جمع‌سپاری استفاده کنیم؟
امروزه بسیاری از کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط برای آن که بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند، به دلایلی در حال حرکت به سمت استفاده از روش جمع‌سپاری هستند، از جمله اینکه:

- نتیجه‌گیری سریع‌تر جمع‌سپاری: در روش جمع‌سپاری می‌توانید ساده‌تر و سریع‌تر شخص مناسب برای انجام کار را پیدا کنید. روش جمع‌سپاری این امکان را برای شما فراهم می‌کند که پروژه خود را به صورت مستقیم وارد بازار کنید و به سرعت از افراد خلاق ایده‌های منحصر به فرد و خاص بگیرید.
- مقرون به صرفه‌تر بودن جمع‌سپاری: کسانی که تا به‌حال از روش جمع‌سپاری استفاده نکرده‌اند، درباره قیمت بالای آن نگران هستند. بعضی افراد به دلیل آن که قیمت روش جمع‌سپاری از آژانس‌های سنتی کمتر است، دچار این اشتباه می‌شوند که کیفیت خروجی حاصل از این روش کم است. اما علت کمتر بودن هزینه جمع‌سپاری نسبت به شیوه سنتی آن است که در این روش افراد زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای انجام کار خود کمک بگیرید. بدین صورت قیمت‌ها کاهش می‌یابد و بازده کاری شما افزایش می‌یابد.
- خلاقانه‌تر بودن جمع‌سپاری: در روش جمع‌سپاری تعداد افرادی که می‌توانید با آن‌ها همکاری کنید، زیاد است. به همین دلیل گستره انتخاب وسیع‌تری دارید و می‌توانید ایده‌ای که بیشتر به دلتان می‌نشیند را انتخاب کنید. بنابراین روش جمع‌سپاری باعث می‌شود به ایده‌های خلاقانه‌تری دست پیدا کنید و راه‌حل خلاقانه‌تری را انتخاب کنید.



چرا بجای انجام پروژه جمع‌سپاری توسط خودم، از اینوا استفاده کنم؟
شما کاملاً مختار هستید و می توانید پروژه جمع‌سپاری خود را، توسط خودتان برگزار کنید. از طرفی تخصص اینوا در طراحی و برگزاری پروژه های جمع‌سپاری است ه شما می توانید از این تخصص در جهت اجرای کامل پروژه خود با صرف حداقل هزینه (مالی، زمان و انرژی) بهره بگیرید.
اینوا به شما کمک می کند تا پروژه جمع‌سپاری خود را ایجاد و مدیریت کنید، ایده ها را ارزیابی کنید و در نهایت به ایده های برتر پاداش دهید. تعداد زیادی پژوهشگر در اینوا آماده اند تا مشکلات و پروژه های شما را حل کرده و به انجام برسانند.



چگونه به عنوان کارفرما در سایت ثبت نام کنم؟
شما باید ثبت نام اولیه را از طریق سامانه انجام دهید. بدین صورت که با انتخاب گزینه ثبت نام، وارد صفحه ثبت نام می شوید و گزینه کارفرما را انتخاب می کنید. اما برای اجرای پروژه های بزرگ، پس از درخواست از جانب شما، سامانه با شما تماس خواهد گرفت.



آیا سازمان من می تواند یک پروژه جمع‌سپاری در اینوا ایجاد کند؟
البته. ما همواره یک بستر مورد اعتماد برای انجام بزرگترین پروژه های جمع‌سپاری برای سازمان های مطرحی چون بنیاد ملی نخبگان، صندق توسعه صادرات و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده ایم. شما نیز می توانید حل چالش های سازمان خود در قالب پروژه جمع‌سپاری را به ما بسپارید.



از کجا می توانم نظر و تجربه کارفرمایان دیگر در خصوص همکاری با اینوا را مشاهده کنم؟
شما می توانید با واحد مربوطه سازمان هایی که پروژه خود را از طریق اینوا به انجام رسانیده اند تماس برقرار کنید و از تجربه آن ها در این زمینه باخبر شوید. علاوه بر این، با مراجعه به صفحه پروژه هایی که به اتمام رسیده اند (از سربرگ پروژه ها، و سپس پروژه های انجام شده) گزارش پروژه انجام شده به همراه نظر کارفرما در مورد آن را جویا شوید.

چگونه می توانم به عنوان کارفرمای برتر سایت معرفی شوم؟
سامانه اینوا، همواره برترین کارفرمایان را به دیگران معرفی می کند و معیار انتخاب کارفرمایان برتر، برگزاری پروژه های بیشتر و بزرگتر در سامانه و متعهد بودن به قراردادهای پروژه هاست. اینوا در تلاش است تا بهترین ها را به دیگران معرفی کند تا از این طریق بتواند پژوهشگران و کارفرمایان را با یکدیگر آشنا سازد و زمینه ساز همکاری های سازنده تر باشد.

چگونه می توانم یک پروژه جمع‌سپاری ایجاد کنم؟
با انتخاب گزینه "ایجاد پروژه" در صفحه اصلی یا در ناحیه کاربری به صفحه مربوطه هدایت می شوید و با تکمیل فرم مربوطه، پروژه جمع سپاری خود را ایجاد کنید.



روند کلی (مراحل) انجام پروژه ما در اینوا چیست؟
سیر کلی انجام یک پروژه در اینوا، به صورت زیر است:

1- درخواست ایجاد پروژه توسط کارفرما
2- ارسال موارد مورد نیاز برای ایجاد پروژه
3- تأیید سامانه
4- ارسال ایده ها برای حل پروژه یا چالش
5- تأیید ایده های مورد قبول
6- انجام پروژه توسط شرکت کنندگان
7- ارسال خروجی ها توسط شرکت کنندگان به سامانه و کارفرما
8- ارزیابی و داوری خروجی ها توسط سامانه
9- اعلام برندگان و پرداخت جوایز
10- (ایجاد همکاری با برندگان)
11- (انتشار گزارش پروژه بر روی سامانه با همکاری کارفرما)
البته ممکن است این سیر در برخی پروژه ها بنا به توافق کارفرمایان و سامانه، تغییراتی داشته باشد که برای هر پروژه در این خصوص صحبت خواهد شد.



آیا اینوا دستورالعمل خاصی برای نوشتن «درخواست پروپوزال» (RFP) دارد؟
بله. شما با تکمیل کردن فرم مربوط به ایجاد پروژه، با پر کردن فیلدهای فرم، خودبخود مطابق دستورالعمل اینوا پیش خواهید رفت که توضیحات مربوط به هر قسمت، در همان فرم داده شده است.



چگونه می توانیم پروژه بزرگ خود را به چند پروژه کوچک تر تبدیل نماییم؟
فرایند تبدیل کردن یک پروژه بزرگ به چند پروژه کوچک یا همان فرایند شکست پروژه، موضوعی بسیار مهم است که از تخصص های اینواست. شما می توانید در این خصوص از تیم تخصصی اینوا مشورت بگیرید یا حتی فرایند شکست پروژه را به صورت کامل به اینوا بسپارید که هر دو کار هزینه متناسب با خود را خواهد داشت.

چه کسی جایزه حل یک پروژه را پرداخت می کند؟
مسئولیت پرداخت جایزه برندگان حل پروژه جمع‌سپاری شما، به عهده خود شماست(کارفرما). پیشنهاد می کنیم که قبل از شروع پروژه، منابع لازم برای پرداخت جایزه خود را مشخص کرده باشید تا پرداخت سریع تر و در نتیجه اعتمادسازی بیشتری بین مخاطبان خود داشته باشید.



این جایزه، چه چیزهایی می تواند باشد؟
جایزه شما باید پژوهشگران را ترغیب به مشارکت در پروژه تان کند، بنابراین انتخاب نوع و میزان پاداش، بر عهده خود شماست. این جایزه برای یک پروژه کوچک شاید 1 میلیون تومان و برای یک پروژه بزرگ مثلاً نظامی یا دارویی، 10 میلیارد تومان باشد. حتی می تواند جوایز غیرمالی از جمله یک موقعیت استخدام، تجربه ای جدید و جذاب، مزایای مربوط به خدمت سربازی، معرفی در جامعه و ... نیز انتخاب شما باشد. البته شما باید به میزان همکاری و توان خود یا سازمانتان نیز توجه داشته باشید.
در مواردی می توانید، از سرمایه گذاری های مردمی (Crowdfund) نیز استفاده کنید و بگذارید مردم به شما بگویند که این پروژه ارزش چقدر جایزه را دارد!
این جایزه تنها زمانی پرداخت می شود که برندگان توانسته باشند خواسته پروژه را برآورده کرده باشند.



چه هزینه های دیگری باید انجام دهم؟
(؟؟؟)

اینوا بستری است برای فراهم کردن هر آن چیزی که برای ایجاد و مدیریت پروژه خود نیاز دارید.

برای پروژه هایی که اینوا آن را ارائه می دهد، اگر مبلغ جایزه زیر 100 میلیون باشد، اینوا 100 هزار تومان ثابت + 10 درصد از مبلغ جایزه را در قبال خدمات خود دریافت می کند و اگر جایزه پروژه بالای 100 میلیون تومان باشد، 100 هزار تومان ثابت + 5 درصد مبلغ جایزه را دریافت می نماید.
سامانه اینوا آمادگی دارد علاوه بر بارگذاری پروژه در سایت خود، خدمات جانبی از جمله مشاوره در زمینه طراحی پروژه، تعیین جایزه، تبلیغات و بازاریابی و ... ارائه دهد که طبیعتاً مبلغ اضافه تری در این خصوص دریافت می کند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با تیم اینوا صحبت کنید.



آیا حداقل یا حداکثری برای میزان جایزه پروژه وجود دارد؟
خیر. پیشنهاد می کنیم جایزه ای بین 50 میلیون تومان تا 1 میلیارد تومان (یا جوایز غیرمالی با ارزش مشابه) را برای یک پروژه جمع‌سپاری در نظر بگیرید.(؟؟؟) طبق تجربه ما، محدوده گفته شده، جایزه ای است که پژوهشگران و متخصصین را به اندازه کافی برای اختصاص دادن وقت خود به اندازه 6 الی 18 ماه، ترغیب می کند.
البته می توان جایزه های چند میلیون تومانی هم می توانند یک پروژه را به موفقیت برسانند و در واقع میزان جایزه باید متناسب با میزان پیچیدگی، حجم پروژه و میزان ریسک پروژه باشد تا نخبگان، انگیزه لازم برای مشارکت در پروژه را داشته باشند.



چگونه و بر اساس چه قواعدی میزان جایزه یک پروژه را تعیین کنم؟
میزان جایزه، به پروژه جمع‌سپاری شما بستگی دارد. اینکه به دنبال چه چیزی هستید؟ به دنبال یک طرح بازاریابی برای کسب و کارتان یا ساخت یک ماده خاص با مشخصات از قبل تعیین شده؟ میزان منابع، مواد، سطح پیچیدگی و دانش مورد نیاز و ... می تواند میزان جایزه را تعیین کند.

تجربه ما می گوید که ملاحظات زیر، میزان جایزه را مشخص می کند:
- میزان پیچیدگی و دانش و تجربه مورد نیاز
- زمان مورد نیاز برای پروژه
- میزان هزینه لازم برای رسیدن به راه‌حل
- و ...



اگر هیچ شخصی نتواند مسأله موجود در پروژه را حل نماید، تکلیف جایزه چه می شود؟
اگر به هر دلیل، هیچ یک از شرکت کنندگان نتوانستند به خواسته شما در چالش و مسأله مطرح شده دست یابند، شما موظف به پرداخت جایزه نخواهید بود (به جز سهم 10 درصدی مربوط به اینوا) و می توانید مبلغ آن را روی یک پروژه جمع سپاری دیگر سرمایه گذاری نمایید.



معمولاً در یک پروژه جمع‌سپاری، چند نفر مشارکت می کنند؟
تعداد مشارکت کنندگان در یک پروژه، به نوع پروژه، میزان جایزه، تبلیغات (میزان دیده شدن) و بصورت کلی جذابیت پروژه بستگی دارد. به همین دلیل هرچه پروژه خود را جذاب تر طراحی و تبلیغ کنید، حجم مشارکت بیشتر و در نتیجه جواب ها و ایده های بهتری نصیبتان می شود.

چه کسی پروژه های انجام شده من را قضاوت می کند؟
داوران اینوا پروژه های شما را قضاوت می کنند. این داوران می توانند از سمت کارفرما تعیین شده باشند یا بنا به خواست آن ها، از داوران خود سامانه اینوا باشند. این داوران کسانی هستند که صلاحیت داوری آن ها توسط اینوا تأیید شده است و تخصص و تجربه آن ها در خصوص داوری پروژه موردنظر تأیید شده است.



معیارهای انتخاب ایده های برتر چیست؟
معیارهای ارزیابی، داوری و انتخاب ایده های برتر، برای هر پروژه متفاوت است و کارفرما آن را تعیین می نماید. در صفحه تعریف پروژه یک قسمت به معیارهای داوری اختصاص دارد.



آیا می توانیم پروژه ای را ایجاد کنیم و همزمان در آن چالش شرکت کنیم؟
خیر. یک شخص نمی تواند هم یک چالش را ایجاد و همزمان در آن شرکت نماید.

تفاوت اینولرن اینوا با سایت اصلی اینوا چیست؟
سایت اینوا بستر اصلی سامانه اینوا است که امور مربوط به انجام پروژه ها و اطلاع رسانی ها در آنجا صورت می پذیرد. اما اینولرن، شامل مطالب آموزشی و اطلاعات مفید در حوزه های مرتبط به کارکردهای اینوا است و هر یک از افراد می توانند در غنی سازی وبلاگ اینوا نقش ایفا کنند.



آیا من هم می توانم مطلبی در اینولرن با اسم خودم منتشر کنم؟
حتماً. اصل و اساس بر این است که اینوایی ها بر اساس تخصص و تجربه خود، اینولرن را پربار سازند و ما از این فعالیت شما استقبال می کنیم از جمله اینکه برای تشویق شما، مطلب را با اسم خودتان منتشر می کنیم. برای ثبت هر مطلب، در اینولرن با انتخاب گزینه "ایجاد آموزش جدید" مطلب خود را ثبت می نمایید و پس از بررسی اصالت مطلب توسط مسئولین اینولرن ، آموزش شما منتشر خواهد شد.



آیا ثبت مطلب در اینولرن ، برای من امتیازی به دنبال دارد؟
بله. با ثبت هر مطلب آموزشی در اینولرن ، سکه (امتیاز فعالیت سیستمی) دریافت خواهید کرد و با انتخاب مطلب شما به عنوان آموزش برتر، برگ (امتیاز سواد علمی) دریافت خواهید نمود.

کارکردهای اصلی اینوروم چیست؟
اینوروم، محلی است برای بحث و گفت و گو حول موضوعات مربوط به اینوا که کارکردهای اصلی آن عبارتست از:

1- حل مشکلات کار با قسمت های مختلف سامانه
2- همفکری حول چالش ها و ایده های گوناگون
3- ایجاد ارتباط بین اساتید، پژوهشگران و کارفرمایان
4- نقد و پیشنهاد برای بهبود سامانه اینوا
5- و ...



چه اینوروم هایی به عنوان اینوروم های برتر شناخته خواهند شد؟
اینوروم هایی که در دوره های زمانی مختلف (هفته، ماه و سال) بیشترین فعالیت را داشته باشند و همچنین بیشترین امتیاز را از کاربران دریافت کنند، به عنوان اینوروم برتر شناخته و معرفی خواهند شد.

سامانه اینوا چیست؟
سامانه اینوا، بستری است جهت بکارگیری بهینه و عادلانه همه استعدادها با رویکرد نوآوری باز و جمع‌سپاری به منظور حل مسائل کشور. شما نیز اگر دانشجو، فارغ التحصیل، استاد و یا به صورت کلی متخصص در هر زمینه ای هستید می توانید به عنوان پژوهشگر یا ایده دهنده، در چالش های سامانه اینوا شرکت کنید و یا به عنوان کارفرما یا حتی یک فرد دغدغه مند، چالش و پروژه خود را ایجاد نمایید.



قسمت های اصلی سامانه اینوا کدامند؟
سامانه اینوا شامل سه قسمت کلی است:

1- سایت: بستر اصلی سامانه اینوا، سایت اینوا است که امور مربوط به انجام پروژه ها و اطلاع رسانی ها در همین سایت صورت می گیرد.
2- اینولرن: مطالب آموزشی و اطلاعات مفید در حوزه های مرتبط به کارکردهای اینوا، در اینولرن قرار می گیرد و هر یک از افراد می توانند در غنی سازی اینولرن نقش ایفا کنند و از امتیازات این کار نیز بهره مند شوند.
3- اینوروم: اینوروم محل تمامی بحث ها و گفت و گو های مفید در خصوص پروژه های اینوا است که تمامی متخصصین، اساتید، پژوهشگران، کارفرمایان و داوران می توانند در آن بحث ها را ایجاد و مشارکت کنند.



موفق ترین اینوژه های اینوا کدام‌اند؟
شما می توانید از سربرگ اینوژه، با انتخاب گزینه نمونه های موفق، می توانید نمونه هایی از بهترین اینوژه هایی که در اینوا انجام شده اند را مشاده کنید. همچنین می توانید در قسمت اینوژه های انجام شده، تمام اینوژه های انجام شده در اینوا را مشاهده کنید.



اینوا بابت خدماتی که ارائه می کند، چه میزان دریافت می کند؟
اینوا برای خدمات اصلی خود یعنی فراهم کردن بستری برای اجرای پروژه های جمع سپاری، درصدی (بین 5 تا 10 درصد بسته به حجم پروژه) از جایزه را به عنوان کارمزد دریافت می نماید. در کنار فراهم کردن این بستر، اینوا این آمادگی را دارد که بنا به درخواست و نیاز مشتری، خدمات جانبی از جمله مشاوره، تبلیغات و ... را ارائه دهد که مستلزم هزینه کرد اضافی خواهد بود.



آیا امکان تبلیغ کردن در اینوا وجود دارد؟
اینوا در جهت حل مسائل کشور و فراگیر شدن فضای نوآوری در ایران، از هیچ تلاشی دریغ نمی کند از جمله اینکه از رویدادهای کمک کننده به این فضا، حمایت و تبلیغ می نماید. لذا اگر احساس می کنید که تبلیغ شما یا کارتان با این رویکرد اینوا سازگار است، از طریق قسمت "ارتباط با ما" با اینوا ارتباط بگیرید.



آیا می توان همزمان به عنوان پژوهشگر، استاد، داور یا کارفرما در سامانه حضور داشت؟
بله. در اینوا این امکان وجود دارد که هر کاربری (شخصی) بتواند با شئون مختلف در سامانه فعالیت نماید. البته داشتن شرایط هر جایگاه الزامی است، اما ممنوعیتی برای داشتن چند جایگاه وجود ندارد. همچنین کاملاً مشخص است که در یک پروژه (یا چند پروژه به هم مرتبط) صرفاً می توان یک جایگاه را برای هر شخص متصور بود.